Längtan efter långa turer i fjällen...

   
                                         Shira är en tik med snälla ögon, som arbetar hårt i selen
 
Nu är planeringen och förberedelserna för nästa Skanderna 2015 igång.
Tanken och planen är att jag och mina siberian huskys ska ställa upp i Finnmarkslöpet,tävlingen startar den 7 mars i Alta i Nordnorge och distansen/klassen vi ska köra är 500km med 8-spann.
Efter tävlingen får hundarna och jag "äta och vila upp oss"i Alta några dagar,för att sedan påbörja en långtur  med ett 12-spann över Norska Finnmarken mot Kirkenes och vika av ner genom nordligaste Finnland ner till Inari-Pokka-Karesuando-Kilpisjärvi och vidare ner längs den svenska fjällkedjan.
 
Idag har veterinären varit hemma på besök och gett vanliga vaccinationer och rabiesspruta till de hundar som saknat det,då det är ett krav för att få ta in hundarna i Finnland.
Min "slitvarg" och ledarhund Pevek,har efter en incident med en annan hanhund pga.höglöpande tik..trots hundgårdsgaller emellan,skadat sin framtass så mycket att han blev tvungen att vid andra operationen amputera tån högt upp då den var så söndertrasad och hade fått en begynnande inflamation i benet trots två sorters antibiotika..
Operationer,många styngn och återbesök senare med Pevek på veterinärenstationen, känns det nu som att det håller på att vända och bli bra.
I mina "målbilder" för Finnmarkslöpet & Långturen ser jag Pevek gå som ledarhund...och känner jag honom rätt har han inga andra planer själv heller.
http://finnmarkslopet.no
 
   
 
                           Bergslagsnatur runt knuten,Casper och Yeda  i fällning av vinterpäls
 
 
 
 
1